Een complete rondreis door het unieke, prachtige Cuba. We beginnen in het authentieke Havana waarbij we doorreizen naar de tabaksplantages van Viñales, waarna we de wonderschone stadjes Cienfuegos en Trinidad aandoen, door de Sierra Maestra, waar Fidel Castro destijds de revolutie voorbereidde, vervolgen naar de tweede hoofdstad van Cuba, Santiago de Cuba om vervolgens de fantasie van iedere reiziger te bezoeken: het authentieke plaatsje, Baracoa. We bezoeken uiteraard het culturele centrum van de revolutie; Santa Clara om af te sluiten de reis in het prachtige, in 2018 gebouwd, nieuwe 5* resort, Sercotel Experience.
 
Reiservaring: "Een heel originele, avontuurlijke reis met alle ruimte voor eigen invulling. Door de begeleiding van Claudia zelf kom je in persoonlijk contact met veel allerliefste Cubanen, een uitzonderlijke gelegenheid om het land te leren kennen. Voor wie niet van de gebaande weg houdt, is dit de reis die je nergens anders zult vinden!"

Dag 1+2: Havana 22+23-01-2019
Na aankomst op de luchthaven worden we door onze chauffeur naar mooie casa particulares in het hart van het oude centrum van Havana gebracht. Deze dagen lekker even bijkomen van de reis en genieten van al het moois wat de hoofdstad te bieden heeft. Geniet van de indrukken, het straatbeeld met de oldtimers, wat je nergens anders zo zult tegenkomen, de prachtige koloniale gebouwen die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land.
 
hava4a havana2
 
De hoofdstad biedt uiteraard meer dan alleen het oude centrum. Zo vind je in Vedado, een buitenwijk van Havana, de grootste begraafplaats ter wereld en het Plaza de la Revolucion waar Fidel Castro zijn eindeloos lange speeches hield. Ook Miramar met haar prachtige huizen is een bezoekje waard. Natuurlijk mag een ritje door de ambassadewijk niet ontbreken. Genoeg om te doen en te zien in deze prachtige stad. Tijdens deze dagen doen wij een leuke sightseeing tour met een heuse oldtimer cabriolet. In de stad bieden wij voor de liefhebber tevens (facultatief) een leuke city tour te fiets en/of een wandeltour door La Habana Vieja, het oude deel van de stad. Ook is het mogelijk om een salsa danslesje te nemen.
 
havana

Dag 3: Viñales 24-1-2019
We reizen vandaag door naar Viñales, waar we verblijven in mooie casas midden in het centrum van dit mooie dorpje. De Viñales-vallei biedt een spectaculair schouwspel van unieke rotsachtige heuvels (mojotes) en talrijke unieke grot formaties.
Natuurlijk mag een bezoek aan de indrukwekkende grot Cueva del Indio, niet ontbreken. Ook hier hebben wij een prachtige tocht te paard, dwars door de tabaksplantages, waar deze regio bekend om is geworden, georganiseerd.
 
vinales1a Vinales3

Dag 4: Cienfuegos 25-01-2019
Vandaag gaat de reis naar Cienfuegos. Een stop in deze stad is beslist de moeite waard. Deze stad bezit een Franse flair die de stad tot één van de mooiste en meest levendige steden van het eiland maakt. Het uitgebreid gerenoveerde koloniale stadscentrum biedt vele bezienswaardigheden. We bezoeken het mooie Castillo de Jagua, het op twee na grootste fort in Cuba uit de 18de eeuw, dat is gebouwd om het gebied te beschermen tegen Jamaicaanse piraten. Natuurlijk ook de trein bruggen, die nog steeds intact zijn en de grachten maar ook de legende van de vrouw in blauwe gewaden, is het bekijken waard. We logeren in prachtige casas.
 
cienfuegos cienfuegos1

Dag 5+6: Trinidad 26+27-01-2019
Eindbestemming voor vandaag is het mooie Unesco stadje, Trinidad waar we wederom in mooie casa particulares logeren, in het oude centrum van dit mooie stadje. Je vindt in Trinidad talrijke kleine restaurantjes waar lokale specialiteiten worden aangeboden.
Het stadscentrum van Trinidad leent zich uitstekend om te voet te verkennen. Maak een mooie wandeltocht door de stad, met straten van zwerfkeitjes en kleurrijke huizen.Liefhebbers kunnen zich in een bruisend nachtleven storten dat bestaat uit talrijke bars en discotheken waar live muziek wordt gespeeld. Zeker de casa de la mùsica waar in de openlucht wordt gedanst en muziek wordt gemaakt, is een aanrader.
 
trinidad1 trinidad3d

Dag 7+8: Camaguey 28+29-01-2019
De volgende bestemming is Camagüey. We maken een leuke bici-tour door de kronkelige straten van de stad om zo optimaal te kunnen genieten van de vele bezienswaardigheden. Hiertoe behoort het Teatro Principal, dat haar deuren in 1859 voor het eerst opende en is herbouwd na een verwoestende brand in 1926. Dit gebouw is de thuishaven van het ballet van Camagüey, één van Latijns-Amerika's meest vooraanstaande dansgroepen. We verblijven in een mooi boutique hotelletje in het centrum van de stad.
 
Camaguey camaguey 2

Dag 9+10+11: Santiago de Cuba 30+31-01-2019 01-02-2019
Vandaag reizen we verder naar de tweede hoofdstad van Cuba, Santiago de Cuba. Santiago de Cuba is misschien wel de meest Afrikaanse, muzikale en hartstochtelijke stad van Cuba. Verschillende musea, fantastische monumenten en een indrukwekkende begraafplaats behoren tot de ontelbare bezienswaardigheden van de stad.
We bezoeken hier het vakkundig gerestaureerde Castillo del Morro, een 17e eeuws kasteel waarin rebellen gevangen werden gehouden ten tijde van de onafhankelijk-heidsoorlog en Museum Moncada, voormalige barakken uit de 19e eeuw die tegenwoordig een basisschool en een informatief museum over Cubaanse geschiedenis huisvesten. Daarnaast leent de stad zich uitstekend om op eigen houtje te verkennen. We logeren wederom in prachtige casa particulares, midden in het centrum van Santiago.
 
Santiago de Cuba2 Santiago de cuba4

Dag 12+13+14: Baracoa 02+03+04-02-2019
Vandaag reizen we door naar het heerlijke Baracoa, dit gedeelte van de reis voert je door de provincie Guantánamo. Een prachtige tocht met supermooie foto momentjes. Baracoa is de fantasie van elke reiziger. De plaats heeft bergen (El Yunque is een 575 meter hoge tafelberg die het landschap domineert), kristalheldere rivieren, watervallen en prachtige stranden, waaronder Playa Maguana en Playa Nibujón.
Vanwege haar afzondering heeft Baracoa haar eigen unieke identiteit behouden. We logeren wederom mooie casa particulares. Tijdens ons verblijf brengen wij uiteraard een bezoek aan Yumuri. Facultief bieden wij leuke tours naar bijv. de waterval, Playa Maguana en Yunque.
Het hoogtepunt van Baracoa bieden wij graag aan: een feestje ‘como y con los Cubanos’. We gaan met zijn allen een dagje uit op zijn Cubaans. Laat je verrassen. De lunch is inclusief.
 
Baracoa3g Baracoag

Dag 15: Gibara 05-02-2019
Voor vandaag staat wederom een bijzonder bezoek aan wederom een heel bijzonder dorpje: het lieflijke plaatsje Gibara. Het dorpje wordt ook wel Villa Blanca genoemd, het witte stadje. Naast prachtige architectuur staat het voornamelijk bekend om de prachtige lieve mensen die behulpzaam en gastvrij zijn en vooral trots op hun dorp. We logeren in het allerleukste boutique hotelletje, Encanto Ordoño, waar men gastvrijheid en service hoog in het vaandel heeft staan. Heerlijk genieten van het leuke hotel en dit mooie authentieke dorpje.
 
gibara1 gibara2

Dag 16: Holguin 06-02-2019
Een kort ritje naar Holguin vandaag. Columbus doolde hier in de buurt rond in 1492, maar h-et was pas in 1545 dat Holguin Stad officieel werd gesticht en haar naam kreeg. Holguin is een levendige stad, die ook wel de "Stad van de Parken" wordt genoemd. Het belangrijkste park is Parque Calixto García, dat dient als ontmoetingsplaats voor alle "Holguineros". Het is omringd door de belangrijkste historische gebouwen van de stad, die nu omgevormd zijn tot bioscopen, theaters, musea, galeries, kunstcentra en dergelijke. Het dient als decor voor allerlei lokale activiteiten, beurzen, festivals en carnavalsfeesten. Ook hier hebben we weer prachtige, centraal gelegen, casas gereserveerd.
 
Holguin Holguin1

Dag 17: Santa Clara 07-02-2019
Een lange tocht vandaag naar het culturele centrum van de revolutie, Santa Clara. Deze stad is een levendige provinciestad met een aangenaam centraal park (Vidal) en beroemd om zijn connectie met Che Guevara. In december 1958 zette hij de aanval in op een trein geladen met wapens van Batista wat het einde betekende van de greep van de dictator van het land. Ook hier logeren wij wederom bij mensen thuis.
 
Santa clara 5 santa clara4b

Dag 18+19: Cayo las Brujas 08+09-02-2019
Tot slot van deze prachtige rondreis gaan wij nog heerlijk relaxen in het wonderschone 5* resort, Sercotel Experience op het eiland, Cayo Las Brujas. Dit bezoek is gelijk aan ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Gebouwd op een rotsplateau en omringd door mangroves staat de natuur hier letterlijk voor de deur.
 
Secrotel experiance cayo Santa Maria2 Secrotel experiance cayo Santa Maria
 
Jullie logeren in het 5 sterren resort Sercotel Experience Cayo Santa Maria. Cayo Las Brujas behoort tot de archipel Sabana-Camagüey (of Jardines del Rey) met kilometerlange koraalriffen (het is een van de op een na langste riffen ter wereld), waar scholen tarpons, jacks, zwaardvissen, tandbaarzen en barracuda's ronddolen. Duiken en snorkelen is hier fantastisch. Cayo Las Brujas ("Hekseneiland") dankt zijn naam aan de legende dat een jonge man lang geleden te laat kwam voor zijn afspraakje met een geheime minnares. Tot zijn schrik en ongeloof was zijn mooie geliefde vervangen door een lelijke heks (bruja).
 
Dag 20: Havana luchthaven 10-02-2019
Helaas komen aan alle mooie dingen een einde en moeten we alweer afscheid nemen van het prachtige Cuba. Onze chauffeur brengt ons op de luchthaven van Havana vanwaar wij aansluitend terug naar huis vliegen.

Dag 21: Aankomst 11-02-2019

Reissom per persoon: € 2425,--
Eénpersoonstoeslag: € 229,--
 
NB. reissom voor het landprogramma (zonder vliegticket) is: € 1595,--
 
Wij reizen bij voorkeur in kleine groepen. Minimaal aantal deelnemers is zes en maximaal 13.

Inclusief
Intercontinentale vliegticket met KLM
Visum
Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt zoals benoemd in het programma
Overnachtingen op all-inclusive basis in 5* resort Sercotel Experience
Cubaans uitje ‘como y con Cubanos’ in Baracoa
Nederlandse reisbegeleiding
Vervoer met chauffeur
Tours en excursies zoals benoemd in het programma
Oldtimer cabriolet sightseeing tour
Paardrijden door de tabaksplantages o.l.v. een gids (2 uur)
Privé transfers van en naar de luchthaven van Havana
Lokale vertegenwoordiging
Afdracht GGTO (garantiefonds)

Exclusief
Reis- annuleringsverzekering
Entreegelden
Facultatieve tours/excursies
 

Deelnemersformulier

 
 
Contactformulier
 
 
 
Reiservaringen
 
 
 
Cuba op het tweede gezicht
boek2kopie
 
 
 
Bestellen
 
 
 
 

 

 

KLM